Усаглашен споразум о исплати зарада

Представници синдиката Грађевинско-индустријског комбината "Први мај" из Лапова и пословодство тог предузећа усагласили су вечерас текст споразума о исплати зарада и доприноса који ће сутра преподне бити потписан у Лапову.

Председник синдиката комбината Новица Марковић рекао је агенцији Бета да је усаглашен споразум који уређује исплату дугованих зарада и доприноса.

Према његовим речима, прихваћено је да већински власник радницима комбината исплати 38 милиона динара до петка, 18. децембра за зараде до марта у уговореном износу, а од априла, линеарно, по 16.000 динара.

"Послодавац се сложио да нам овери здравствене књижице од марта 2010. године, да до тада покрије трошкове лечења радника као и да измири доприносе радницима који су испунили услова за одлазак у пензију", рекао је Марковић.

Текст споразума парафиран и послат у Београд, пословодству и Министарству економије, рекоа је Марковић. Директор ГИК-а Велимир Раденовић потврдио је вечерас да је са синдикалцима усаглашен текст споразума у телефонском разговору.

Он је додао да се са споразумом сагласио и већински власник, предузеће "Аутовојводина". Раденовић је најавио да ће сутра у Лапову потписати коначан споразум о решавању кризе у комбинату.

Радници ГИК-а непрекидно блокирају пругу Београд-Ниш у станици Лапово-Варош од прошлог понедељка.

Радници ГИК "Први мај" из Лапова од понедељка 7. децембра блокирају пругу Београд - Солун у станици Лапово Варош, тражећи исплату заосталих зарада и уплату доприноса за пензијско и здравствено осигурање.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи