Одговор генералног директора РТС-а Драгана Бујошевића Милораду Комракову

Генерални директор РТС-а реаговао је на тврдње некадашњег новинара и уредника РТС-а да је он лично забранио да Јавни сервис извештава са промоције књиге Милорада Комракова на овогодишњем Сајму књига.

Поштовани господине Комраков, 

Ваше писмо је, нажалост, тврдња без иједног доказа. То је одлика лошег новинарства, али и елементарне непристојности.

Могли сте да ме позовете и да ме питате, пре него што сте ме без иједног доказа оптужили да сам забранио да се извештава о Вашој књизи о бомбардовању РТС-а. Али, Вашем схватању новинарства више одговара да некога облатите без иједног доказа.

За једну ствар знам да је тачна у Вашем писму. Да, тражио сам од главног уредника "Вечерњих новости" Милорада Вучелића (претпостављам да је Вама у неком периоду био директор) Вашу књигу и проследио сам је уредницима да је прочитају и процене да ли она може да буде повод за посебну емисију.

То је све, и једино, што сам имао са Вашом књигом. Нисам је читао. Прелистао сам првих неколико страница, и у уводу на осмој страни приметио да агресију на СРЈ зовете "Милосрдни анђео". Ни то Вам није тачан податак, та акција се звала Савезничка снага (Allied Force).

Коначно, господине Комраков, новинарка РТС-а Светлана Јанићијевић позвала Вас је да говорите за документарни филм о бомбардовању РТС-а, одбили сте, дакле, Ви нисте желели да се појавите на Јавном медијском сервису и саопштите "своју истину".

У мандату моје маленкости РТС је снимио и документарни и играни телевизијски филм о бомбардовању РТС-а. Први пут 20 година после бомбардовања, РТС је направио и велику комеморацију која је ишла уживо на Првом програму.

Заједно са Удружењем новинара Србије, РТС је организовао и међународни скуп не коме је НАТО злочин био једна од главних тема.

Коначно, у пролеће наредне године почеће и изградња спомен-обележја који ће нас вечно подсећати на убиство 16 невиних људи који су радили своје послове и те ноћи на РТС-у.

Ако је Ваше јавно обраћање мени, људски и новинарски недостојно, имало за циљ да побољша продају Ваше књиге, онда нека Вам је са срећом.

Драган Бујошевић 

(Одговор генералног директора ЈМУ РТС реакција је на отворено писмо Милорада Комракова које су објавиле Вечерње новости.) 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару