Најављен нови закон о социјалној заштити

Нови закон о социјалној заштити биће усвојен у првој половини 2010. године, најавио министар Расим Љајић. У Србији 60 одсто особа са инвалидитетом живи испод границе сиромаштва, навео Љајић.

Министар рада и социјалне политике Расим Љајић изјавио је да би нови Закон о социјалној заштити, кључан за реформу тог сектора, требало да буде усвојен у првој половини 2010. године.

Идуће године биће донети и закони о знаковном језику и о кретању слепих особа чиме ће бити заокружен систем прописа о заштити права особа са инвалидитетом, рекао Љајић је на округлом столу о организацијама особа са инвалидитетом.

Од прихода игара на срећу и Лутрије Србије, за финансирање организација особа са инвалидитетом и пројекте Министарства у 2010. години требало да буде издвојено 339 милиона динара, исти износ као и прошле године, најавио Љајић.

Министар је рекао да жели да има партнерски однос са тим организацијама ради бољег решавања проблема особа са инвалидитетом.

"У Србији 60 одсто особа са инвалидитетом живи испод границе сиромаштва, а свега 13 одсто је запослено. То су упозоравајући фактори и за Владу Србије, и за организације особа са инвалидитетом", рекао је Љајић.

Министар је најавио да ће се и даље инсистирати на отварању дневних центара у што више општина у Србији, на увођењу персоналних асистената и промоцији хранитељства.

"Радићемо и даље на уклањању архитектонских и других баријера које спречавају укључивање особа са инвалидитетом у друштвени живот", рекао је Љајић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи