Донација Јапана Сурдулици и Шапцу

Потписан уговор о донацији Јапана Здравственом центру у Сурдулици и Општој болници у Шапцу која је вредна скоро 102 хиљаде евра.

Амбасадор Јапана у Србији Тошио Цунозаки и директори Здравственог центра у Сурдулици и Опште болнице у Шапцу Драган Тодоровић и Горан Малетић потписали су данас у Влади Србије уговор о донацији вредан 101.924 евра.

Овом донацијом, ЗЦ Сурдулица ће добити операциони сто, операциону лампу, два ЕКГ апарата и четири монитора за пацијенте, а Општа болница Шабац рендген апарат.

Према речима амбасадора Цунозакија укупан износ јапанске помоћи кроз пројекте за основне потребе становништва (ПОПОС) у Србији од 1999. године износи око 6,4 милиона евра, док укупан износ јапанске помоћи Србији у току истог периода износи око 198,4 милиона евра.

На донацијама се, у име грађана Србије и запослених у здравству, захвалио министар здравља Србије Томица Милосављевић, који је изразио наду да ће и Србија полако доћи у ситуацију да помогне другима.

ПОПОС донације имају за циљ да подрже социјални развој кроз пројекте за основне потребе становништва.

Влада Јапана обезбеђује финансијску помоћ неопходну за реализацију пројеката који ће допринети економском и социјалном развоју земље, при чему су здравствена заштита, образовање, социјална заштита и животна средина главне области интересовања Владе Јапана.

У последњих 10 година у Србији је реализовано 115 ПОПОС донација.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи