Прекинут штрајк глађу у Фабрици вагона

Радници Фабрике вагона Краљево прекинули штрајк глађу пошто је градоначелник Љубиша Симовић договорио за уторак у Београду састанак штрајкача са државним секретаром Министарства за економију, Небојшом Ћирићем.

Штрајк глађу радника Фабрике вагона Краљево јутрос је прекинут након што је градоначелник Краљева Љубиша Симовић договорио за сутра у Београду састанак штрајкача са државним секретаром Министарства за економију, Небојшом Ћирићем.

Симовић је агенцији Бета рекао да му је Ћирић у јутрошњем телефонском разговору потврдио да ће у ову фабрику послати ванредну Ревизорску комисију Агенције за приватизацију.

"Комисија ће преконтролисати све склопљене уговоре и испуњење уговорних обавеза о приватизацији, и на основу добијених резултата, предузимаће се даљи кораци у Министарству економије, што је и био један од захтева штрајкача", рекао је Симовић.

Градоначелник Симовић је додао да су радници свој део посла око испоруке вагона за ЈП "Железнице Србије" "поштено одрадили" и да сада оправдано траже заостале плате од руководства.

"Њихов захтев је легитиман, и ја ћу као градоначелник настојати преко државних органа да извршимо притисак на власника како би испунио обавезе према радницима, што је нашса обавеза. Радници за свој посао морају бити плаћени", рекао је Љубиша Симовић.

Председник Индустријског синдиката металаца у Фабрици вагона и један од штрајкача глађу Миломир Ћирковић рекао је агенцији Бета да је прихватање преговора Министарства за економију са штрајкачима, био један од услова за прекид штрајка глађу.

"Један од разлога за штрајк глађу, осим заосталих зарада и необезбеђивања посла, била је и пасивност Владе Србије у односу на нашу ситуацију", рекао је Ћирковић.

Према његовим речима, због договора око дијалога штрајкача глађу у Фабрици вагона данас ће бити одржана последња протестна шетња радника који су на тај начин подржавали своје колеге у штрајку глађу.

Седам радника Фабрике вагона је прошлог понедељка започело штрајк глађу, а око 400 њих је свакодневно учествовало у протестним шетњама градом, због неисплаћених зарада за август, септембар и октобар, као и необезбеђивања посла од стране менаџмента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи