Путовање Нишлија без виза у Италију

Нишлије за дочек Нове године у иностранству траже карту више, а велико је и интересовање за зимовање у Италији, Аустрији и Француској. Први путници без виза са нишког аеродрома кренуће 26. децембра.

Први путници без виза са нишког аеродрома кренуће 26. децембра за Форли близу Болоње, авионима италијанске нискобуџетне компаније "Винд џет". Зими ће се на тој релацији летети једном, а лети два пута недељно.

Цена повратне карте биће од 16 до 60 евра са доплатом д 30 евра за аеродромске таксе.

Нишлије за дочек Нове године у иностранству траже карту више, а велико је и интересовање за зимовање у Италији, Аустрији и Француској.

У туристичким агенцијама примећују велики пораст заинтересованих клијената за путовања.

"Телефони звоне, све више људи долази у агенцију и уплаћују аранжмане. Све што је стајало, што због грипа, што због кризе, одједном је почело да се буди због укидања виза", каже Јелена Стаменковић из агенције "Мондорама".

Гужве испред грчког конзулата у Нишу сада су прошлост. Прошле године, ту је визе тражило око 61.000 грађана из јужне Србије.

"Грчка се радује укидању виза за грађане Србије. Једна смо од држава која је подржала ту иницијативу и визна либерализација ће добро доћи свим пословним људима, културним радницима и туристима", каже Јоргос Псиахас конзул Грчке у Нишу.

Бугарска признаје и плаве пасоше

Учитељица Љиљана Трајковић, Гркиња по мајци, од сада ће једноставније да путује код рођака.

"Свима ће бити лакше, а ја ћу моћи и сваког месеца да посећујем своје у Грчкој", каже Љиљана.

Са црвеним биометријским исправама моћи ћемо и у суседну Бугарску иако није чланица Шенгенског споразума.

"Бугарска је, мислим, једина држава која и даље признаје плаве пасоше, а виза ће у нашем конзулату моћи веома лако да се добије", најављује  Георги Јурков, генерални конзул Бугарске у Нишу.

Визе су укинуте, али не и границе, па зато понесите повратну карту за путовање, здравствено осигурање, резервацију хотела и наравно, доста новца за боравак у земљама Европске уније.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи