Нови дом породици Гајић

После емитовања прилога на РТС-у, фонду "Хуманитарно срце Шапца" јавили су се донатори који су обезбедили средства за нову кућу породици Гајић, из Волујца код Шапца. "Хуманитарно срце Шапца" ове године обезбедило 10 кућа за сиромашне.

Фонд "Хумано срце Шапца" од фебруара ове године обезбедио је десет стамбених објеката за сиромашне из шабачког краја. Ове јесени дом од сто квадрата купљен је за породицу Гајић из Волујца, која је без примања живела у трошној кући. После емитовања прилога на РТС-у, "Хуманом срцу Шапца" јавили су се донатори који су обезбедили средства за бољи живот породице Гајић.

До пре неколико месеци Гајићи су живели без струје и воде, а затим им је обезбеђен смештај у старој школи. Од јесени ова четворочлана породица живи у новој кући.

За нови дом сакупљено је шест хиљада евра, а за реконструкцију још две хиљаде. У акцију су се укључили и Скупштина Србије, локална самоуправа, шабачки привредници, а значајну донацију дао је донатор из Војводине.

"Пре је прокишњавао кров у старој кући, сада је све чисто, лепо, пре сам имао мање услова за учење, сада имам веће, имам и своју собу где могу сам да учим", рекао је Милан Гајић, најмлађи члан породице Гајић.

Миланова сестра Ивана живи у Шапцу, где похађа фризерску школу, а стан и храну обезбедила је Ружица Поповић, председница фонда "Хуманитарно срце Шапца".

"Моја највећа жеља је да имам кров над главом и да упишем фризерску школу. То ми се остварило и сад сам најсрећнија на свету".

"Ивана је добро дете и заслужује све ово. Добар је ђак, одговорна је, за све што јој треба она ме пита. Ја бринем о њој и бринућу до краја школовања", рекла је Ружица Поповић, председница Фонда.

Ружица Поповић добитница је "Прстена пријатељства". Госпођа Поповић изабрана је као добитница путовања у пројекту Европа за све.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи