Стефановић: Испред стадиона макета тенка, нема елемената кривичног дела

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је испред стадиона Црвене звезде постављена макета тенка и да се надлежно тужилаштво изјаснило да у том случају нема елемента кривичног дела.

Небојша Стефановић је на конференцији за новинаре, упитан за наводни тенк који су навијачи поставили испред стадиона, рекао је да се не ради о правом тенку, већ макети.

"Ради се о нечему што подсећа на тенк, има гусенице и неку макету куполе. Не ради се о нечему што може угрозити живот", нагласио је Стефановић.

Он је пренео да се Министарство обратилио надлежном тужилаштво и да је о томе обавестило и Војску Србије.

"Тужилаштво се изјаснило да нема места за поступање полиције. Као што знате од октобра полиција води истраге на основу налога тужилаштва", објаснио је он.

Стефановић је додао да је извршена контрадиверзиона претрага и да не постоји никакво минско-експлозивно средство, муниција, или било шта друго шта може да угрози животе.

Рекао је да једно комунални органи могу да испитају да ли макета заузима паркинг или другу врсту површине и да делују, те подвукао да то више није посао полиције јер не постоји елемент кривичног дела.

"Полиција спремна за утакмицу" 

Министар је рекао и да је полиција спремна за вечерашњу утакмицу квалификaције за Лигу шампиона између Црвене Звезде и швајцарског Јанг Бојса у Београду.

"У потпуности смо спремни са довољним бројем људи да обезбедимо утакмицу. Имамо јединице на прилазима стадиону још од 7 ујутро", објаснио је Стефановић.

Он је истакао да се полиција припрема за сваку међународну утакмицу и рекао да не очекује никакве проблеме.

Апеловао је на навијаче да не дозволе да навијачке страсти прерасту у нешто што би нарушило ту слику. 

"Моја порука навијачима је да искористе овај дан као дан када ће славити са својим тимовима, а не за насиље. Надам се и очекујем да ће све тећи у том позитивном правцу", указао је Стефановић.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 01. септембар 2024.
23° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару