Јубилеј Електротехничког факултета

Електротехнички факултет прославља седам деценија постојања. На једном од наших најпризнатијих факултета у свету, дипломирало је преко 18.000 инжењера, више од 550 академаца је стекло докторат, а једна трећина је наставила своју каријеру у иностранству.

Електротехнички факултет ушао је у седму деценију постојања. На данашњи дан пре 125 година одржано је предавање на Београдском универзитету, тадашњој Великој школи из ове области.

Један од најбољих ове године на ЕТФ-у, Момчило Ковач, дипломирао је са оценом 9,93 на одсеку за телекокомуникацију. Сада је на мастер студијама и намерава да упише и докторске.

"Младим људима који су амбициозни и који могу да ураде нешто на свом факултету нуде се стипендије које могу да допринесу студентском стандарду током студирања", изјавио је Момчило Ковач.

Најбољи студент је додао да је и сам живео искључиво од стипендија од како је стигао на студије.

На овом факултету дипломирало је преко 18.000 инжењера, више од 550 људи је стекло докторат, једна трећина је наставила своју каријеру у иностранству.

Све више девојака одлучује се да студира ЕТФ, тако да је ове године однос најбољих студената био пола-пола.

"Један од проблема је што студенти долазе са све мањим знањем из средње школе, а други је све лошији материјални положај државних универзитета и факултета", објаснио је професор Миодраг Поповић, декан ЕТФ-а.

Осим награде најбољима, на Дан факултета одржана је и свечана академија у присуству српских министара, професора и студената.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи