Стоп насиљу!

Коалиција младих против насиља, поводом учесталих претњи смрћу новинарки Бранкици Станковић и ауторима емисије "Инсајдер", одржала акцију "И ми смо Бранкица Станковић - Стоп насиљу".

Поводом учесталих претњи смрћу Бранкици Станковић и ауторима емисије "Инсајдер", Коалиција младих против насиља одржала је испред зграде РТВ Б92 акцију "И ми смо Бранкица Станковић - Стоп насиљу".

Присталице Коалиције су испред те медијске куће, у којој је запослена новинарка, формирали живи зид шаљући поруку "солидарности којом се брани право на живот, право на слободну реч и право на рад који се доводе у питање претњама смрћу и неодлучношћу државе да се обрачуна са насилницима који те претње упућују".

Из Коалиције оцењују да су изјаве председника републике, министра унутрашњих послова и других највиших државних функционера, у којима поручују да држава неће толерисати насиље - добродошле, али да више нису довољне.

Коалиција је поздравила хапшење "неколико насилника који су претили новинарки Б92 и друге кораке које предузимају државни органи, али сматра да обрачун са насиљем и говором мржње мора да буде системски и ефикаснији".

"Тражимо од државе да заштити све своје грађане јер данас нико није сигуран", навели су представници Коалиције и подсетили да је "глумица Бојана Маљевић нападнута јуче само зато што је носила кишобран Б92".

Из Коалиције су упутили захтев за јасну и недвосмислену реакцију државе, пре свега координирану акцију полиције, тужилаштва и судских органа на проналажењу и санкционисању свих починилаца.

Претње новинарки Б92 Бранкици Станковић уследиле су после емисије "Инсајдер", посвећене насиљу на спортским теренима и ван њих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи