Oдблокирана пруга у Лесковцу

Војни резервисти, који су блокирали пругу у железничкој станици Лесковац у 14 сати, одблокирали су је око 19 часова. Резервисти траже да им се исплати разлика у ратним дневницама за време проведено на Косову и Метохији у периоду НАТО бомбардовања.

Око 300 ратних војних резервиста из Лесковца и Власотинца неколико сати блокирали су пругу код лесковачке железничке станице, због чега је био потпуно онемогућен железнички транспорт на том делу магистрале, као и путнички и теретни саобраћај између Србије и Македоније, односно Грчке.

Резервисти траже да им се надокнади разлика у исплати ратних дневница за време проведено на Косову и Метохији у периду НАТО бомбардовања 1999. године и захтевају од Владе Србије и председника републике Бориса Тадића да се њихов проблем реши до краја године.

Војни резервисти тврде да су њиховим колега из Топличког округа исплаћене ратне дневнице.

После обећања које су добили из Министарства за рад и социјалну политику да ће њихов захтев бити разматран на наредној седници Владе резервисти су око 19 часова прекинули блокаду пруге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи