Протест грађевинара у Крагујевцу

Радници грађевинског предузећа "Ратко Митровић-Неимар" протестовали испред Меркаторовог Рода центра у Крагујевцу, захтевајући исплату дуга од 980.000 евра. Права адреса којој грађевинари треба да се жале је друштво "М Центар Гроуп", поручују из Меркатора.

Више стотина радника здружених грађевинских предузећа "Неимар" и "Ратко Митровић" од протестовало је испред "Меркаторовог" трговинског центра "Рода" у Крагујевцу, тражећи да им се плати око 980.000 евра за изградњу тог објекта, који је пре 15 месеци предат на употребу и за који није постојала ниједна примедба.

Протест је завршен око поднева уз поруку представника синдиката да ће простест бити радикализован.

"Уколико надлежни до петка, 11. децембра не измире дуговања за објекат изграђен још пре 15 месеци, тога дана ћемо се окупити испред 'Роде' и радикализовати протест", рекао је Предраг Радовић, председник Самосталног синдиката здруженог грађевинског предузећа "Неимар" и "Ратко Митровић".

Радовић, међутим, није прецизирао на који начин ће бити радикализован протест, али је додао да "Меркатор-С" "радницима замера протесте, а та компанија не поштује уговор".

Директор здруженог грађевинског предузећа "Неимар" и "Ратко Митровић" Драгољуб Пантић рекао је Танјугу да се због дуга доводи у питање рад тог предузећа, јер нема средстава за исплату подизвођача, као и да за око 350 радника четири месеца нису исплаћиване зараде.

Поводом изјаве председнице управног одбора "Меркатора - С" Станке Чуровић да та компанија не дугује грађевинарима, јер је инвеститор тог објекта њихов пословни партнер "М центар Група", Пантић је рекао да је "уговор о изградњи објекта потписан са обе фирме и да оне треба да се договоре ко ће да плати његову изградњу".

Како је објаснио, уговор о изградњи објекта је потписан са компанијом "Меркатор - С", и када су грађевинари урадили пројекат за изградњу објекта и направили конструкцију, из те компаније су условљени добијањем тог посла потписивањем анекса уговора са фирмом "М центар Група".

"Погрешио сам када сам потписао уговор о изградњи тог објекта и што сам мислио да сарађујем са озбиљним привредницима", рекао је Пантић и запитао "ако 'Меркатор' није инвеститор, зашто се онда хвале подацима о инвестирању у Србији?"

Директор Пантић је указао да је тај "проблем са грађевинарима евидентан и у свим другим градовима где 'Меркатор' има објекте".

Која је права адреса за наплату дуга?

Председница Управног одбора "Меркатора С" Чуровић је недавно изјавила да је инвеститор трговинског центра "Рода" у Крагујевцу друштво "М Центар Гроуп" од кога је "Меркатор - С" закупио тај новоизграђени центар на 20 година за шта месечно и редовно плаћа око 176.000 евра на име закупнине.

Према њеним речима, права адреса којој крагујевачки грађевинари треба да се жале због дуга од око 980.000 евра је друштво "М Центар Гроуп" које је као инвеститор изградило продајни објекат у Крагујевцу и у том смислу има обавезе према главном извођачу.

Према подацима са сајта Агенције за привредне регистре, друштво "М Центар Гроуп" регистровано је априла 2007. године и од уписаног новчаног капитала од 500 евра то друштво је уплатило 250 евра.

Председник управног одбора тог друштва је Бранко Мирков из Србије, а члан је Јан Борко из Словеније.

Чланови друштва "М Центар Гроуп" су, према подацима са сајта Агенције за привредне регистре", компанија "Меркатор -С" са уплаћеним новчаним капиталом у износу од 25 евра и Бранко Мирков са уплаћених 225 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи