Празнични добротворни базар

На Београдском Сајму одржан добротворни базар у организацији Међународног женског дипломатског клуба из Београда. Сви приходи намењени у хуманитарне сврхе.

У Хали три Београдског сајма одржан је Празнични добротворни базар, којег сваке године организује Међународни женски клуб.

На базару је учестовало 35 земаља, које су на својим штандовима изложили необичне предмете специфичне за њихову земљу и обезбедили посетиоцима прилику за уживање у националним специјалитетима и различитим културама.

"Наша улога овде је да помогнемо, да скупимо што више пара можемо, а и да се успут мало забавимо", каже супруга амбасадора Шпаније Сонсолес Кано де Паласио.

"Ово је мали допринос у поређењу с оним што ради ваша влада, али смо желели да учествујемо на крају ове године и искористимо прилику да грађанима Србије кажемо Срећан Божић, Нова Година и све најбоље од народа Алжира", истиче амбасадор Алжира Абделкадер Месдуа.

"Поносимо се тиме што имамо највећи штанд. Успели смо да скупимо толико италијанских производа да немамо двољно места да све изложимо, морамо да их сакривамо испод тезге, па износимо касније", рекла је супруга амбасадора Италије Микела Варикио.

Београдски сајам је бесплатно уступио Халу 3, и помогао у организацији базара.

"Ово је веома значајно за све нас, све земље на једном месту, сви насмејани, весели, сви расположени, сви са једним циљем да скупе што више пара, и оно што је важно, верујем да је ово слика света у будућности, овде жене владају", каже директор Београдског сајма Анђелко Трпковић.

Приходи у хуманитарне сврхе

"Око 200 наших чланица из 42 земље радиле су на скупљању добротворних прилога за Србију, и успеле да скупе све ове производе", каже Летиција Гард из Међународног женског клуба.

"Сав скупљени новац иде добротовним организацијама у Србији и невладиним организацијама,. Наш одбор ће одлучити у које ће пројекте отићи, а они су посвећени, између осталог, жртвама насиља, стипендијама и расељеним лицима", истиче координатор фонда Дебра Питерсон.

И ове године сав приход са Базара упућен је хуманитарним организацијама у Србији које помажу расељенима, жртвама насиља,  особама са инвалидитетом, старима, као и институцијама за образовање и интеграцију мањина.

Сви посетиоци били су у могућности да дају свој допринос куповином производа на штандовима земаља учесница.

На Базару је између осталог била представљена бувља пијаца, а посетиоци су били у прилици да купе нове или половне књиге, док је децу, на посебно уређеном пункту, забављао Деда Мраз.

Међународни женски клуб је непрофитна организација, коју сачињавају волонтери из 42 земље и повезана је са дипломатским и међународим пословним кором. Стално обезбеђују помоћ угроженим категоријама друштва кроз директне донације.

Дипломатске мисије и земље учеснице на овогодишњем базару биле су Алжир, Ангола, Аустрија, Белгија, Кина, Хрватска, Данска, Египат, Француска, Гана, Мађарска, Јапан, Индија, Индонезија, Израел, Италија, Кореја, Малезија, Мексико, Црна Гора, Холандија, Норвешка, Пакистан, Пољска, Русија, Србија, Словачка, Словенија, Шпанија, Шри Ланка, Шведска, Швајцарска, Турска, Украјина, САД и УН.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи