Завршен Фестивал науке

Више од 17.000 људи посетило "Фестивал науке 2009." на којем је учествовало више од 200 научника и истраживача из 22 научне институције.

"Фестивал науке 2009." који је завршен у Београду посетило је више од 17.000 људи, саопштио је организатор.

Неколико сати пред затварање грађани су испред бивше робне куће "Клуз" чекали у реду да би посетили највећу регионалну манифестацију која промовише науку.

Међу посетиоцима је научне поставке и експерименте видело и више од 4.500 ученика, који су организовано дошли на Фестивал из чак 135 основних и средњих школа из целе Србије.

Највише посетилаца било је из Београда, али су на Фестивал дошли и многобројни љубитељи науке из Неготина, Ниша, Ћуприје, Шабца, Пожеге, Смедерева, Аранђеловца.

Фестивал науке који се простирао на 4.000 квадратна метра посетила су и децу из пет београдских обданишта.

На овогодишњем Фестивалу науке учествовало је више од 200 научника и истраживача из 22 научне институције који су имали задатак да посетиоцима на разумљив и интересантан начин представе и објасне значај достигнућа из 28 научних области - физике, хемије, биологије, астрономије, математике, геологије, психологије, генетике.

Посебну пажњу изазвале су и поставке, предавања и мини филмски фестивал који су показали да је веза између науке и уметности нераскидива.

"Фестивал науке 2009." одржан је под слоганом 100 одсто наука, а организован је уз покровитељство Министарства науке и Скупштине града Београда, док је пријатељ Фестивала била Ерсте банка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи