Успешна међународна полицијска обука

Полицајци српске Жандармерије и њихове колеге из црногорске Посебне јединице полиције успешно завршили прву међународну полицијску обуку.

Прва међународна полицијска обука, коју је организовала српска Жандармерија, завршена је у Наставном центру МУП-а у Кули.

Четворонедељни тренинг прошли су полицајци Жандармерије и њихове колеге из црногорске Посебне јединице полиције.

Решавање талачких ситуација, хапшење разбојника после потере, десант из хеликоптера, претрес и заузимање објеката, само су неке од ситуација које су српски и црногорски специјалци увежбавали месец дана.

После напорних вежби, у пракси све делује брзо и једноставно, посебно ако се узме у обзир да је свака вежба изведена са бојевом муницијом.

"Ова обука јесте одличан пример регионалне сарадње и треба да буде основа за заједничко ангажовање наших јединица на решавању регионалних безбедносних проблема", рекао је командант Жандармерије Братислав Дикић.

Циљ заједничке обуке није било теоријско уигравање специјалаца, већ суочавање са безбедносним проблемима на терену. Полиције две земље подсећају да криминал не познаје границе и да због тога не смеју постојати препреке у сарадњи служби безбедности.

"Заједничка сарадња и активност Посебне јединице полиције и Жандармерије представља велики искорак како у примени савремених метода рада тако и у јацању регионалане и билатералне сарадње", рекао је командант Посебне јединице полиције Црне Горе Милош Вучинић.

У МУП-у Србије очекују да ће ова међународна полицијска обука бити само прва у низу и да ће се број полазника и држава-учесница временом повећавати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи