Бугари дочекали Нову годину у Пожеги

Ове године страни туристи дочекали су Нову годину у већим градовима у Србији или познатим туристичким центрима. Међутим, већа група гостију из Бугарске одлучила се за Пожегу, која им је као раскрсница путева била идеална и за обилазак других делова Западне Србије, али и Вишеграда.

Организованог дочека у Пожеги није било, јер је општина средства за ту намену преусмерила за поправку скенера. Упркос ниској температури, врућа атмосфера била је у хотелу, где је на дочек допутовала група од 110 туриста из Бугарске.

"Србија је прекрасна држава, ми со једна вера, и рађамо се као једноверци, да живе прекрасно и добро", каже Жоро Нинов, један од гостију.

Баш због положаја и раскрснице путева, страни туристи Пожегу не виде само као транзитно место.

"Конкретно што се тиче гостију из Бугарске, за последње три године око 4.500", каже Дане Ћурчић из Хотела "Пожега".

Расте број страних гостију и из Пољске, Немачке, Норвешке, Чешке, Белгије, али је у претходној години четрдесет организованих група било из Бугарске.

"Од два три дана посета Пожеге и околине и могућност организовања излета до Вишеграда и Мокре Горе", истиче Ивана Радојичић из Туристичке организације Пожега.

Гостопримство, кухиња, музика били су пресудни да гости из Бугарске 2017. годину дочекају у баш Пожеги и заиграју српско коло са домаћинима и угоститељима.

"Срећна Нова година и Божић свим Србима од Бугарске", пожелео је Нинов.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи