Прве бебе у 2017. години

Прве минуте 2017. у Београду обележили су дечаци. Као и сваке године екипа РТС-а и мамама и бебама међу првима је пожелела срећу. Градоначелник Синиша Мали обишао прворођене бебе и уручио поклон честитке.

У Гинеколошко-акушерској клиници у Вишеградској тачно у поноћ родио се Милош и то је прва беба у 2017. години. Одмах после њега родио се и Лазар. Убрзо им се придружила још једна девојчица.

Градоначелник Синиша Мали је обишао прворођену девојчицу у Болници за гинекологију и акушерство "Драгиша Мишовић" и мајци девојчице тешкој три килограма и 200 грама и дугачкој 52 центиметара уручио честитку од 300.000 динара, док је у ГАК-у у Вишеградској обишао прворођене дечаке који ће добити по 150.000 динара.

"Ова година је добра обзиром да по први пут имамо три прворођене бебе које сам обисао малопре. Ако се по јутру дан познаје, 2017. ће бити година беба у Београду", рекао је Мали.

Како је казао, бебе и наталитет су приоритет, а Град Београд кроз Савет за права детета труди се да координира све активности које се тичу права детета у граду.

Прва смо локална самоуправа која је покренула пројекат који подразумева едукацију и помоћ родитељима за прве три године одрастања деце, истакао је градоначелник престонице.

"Позивам друштвено - одговорне компаније да помогну у даривању беби пакета које добија свака мајка чије се дете роди у Београду. Ове године смо имали више од 50 донатора и скоро 50 милиона динара смо скупили само у производима. То је добра прилика и за промоцију компанија, а такође и помоћ мајкама", рекао је градоначелник.

Мали је подсетио и да је Беби-сервис услуга коју град пружа и коју сви препознају с обзиром да 170 породица користи ту услугу и могућност чувања деце.

Оно што је вазно за нас је и Хало-беба услуга која бележи више од милион позива до сада, а која је на располагању 24 сата 365 дана у години, додао је Мали.

Истакавши да је то још једна помоћ родитељима и подршка, Мали је навео да је можда најважније то да је град прошле године наставио са исплатама запосленим и незапосленим породиљама.

Како је додао, Град настоји да подстакне младе да се што пре одлуче да имају децу наводећи да је Касија друго дете у породици, а да су Лазар и Милош треће, односно четврто дете, што, навео је, показује да се млади ипак све чешће одлучују да имају више деце.

Он је родитељима пожелео све најбоље у Новој години додајући да је новчана честитка пример како једна локална самоуправа може да буде одговорна.

Градоначелник Београда је захвалио компанији "Sequester Employment"  и Дејану Јеремићу који су били спонзори. 

Прворођена беба у породилишту у Косовској Митровици је дечак, а градоначелник Северне Митровице Горан Ракић уручио је штедне књижице за бебе рођене у новогодишњој ноћи. 

Прва беба која је рођена у Новом Саду у 2017. години је девојчица Тара Буха, која је на свет дошла 36 минута после поноћи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи