Београд чека туристе, највише гостију из региона

Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић каже за РТС да током празника туристи у Београд најчешће стижу из региона. Страни туристи у Београду троше 70 до 100 евра по ноћењу, наводи Поповић.

Миодраг Поповић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да новогодишњи гости у Београд долазе већ неколико дана и да су хотели су већ прилично пуни.

Има много догађаја који ће задржати госте, истиче Поповић и додаје да концертна сезона почиње 29. децембра.

Гости све дуже остају, каже Поповић и наводи да су на прелазу 2013. и 2014. године туристи, пре свега страни, у Београду остајали просечно 1,9 дана, док је 2015. године тај просек био 2,9 дана.

Оптимум је четири дана останка, истиче директор Туристичке организације Београда.

Страни туристи у Београду троше 70 до 100 евра по ноћењу, наводи Поповић.

"Ми смо од јануара до октобра имали 1.240.000 ноћења што је премашило читаву прошлу годину", истиче Поповић.

Годишња стопа раста броја туриста у Београду је између 13 до 15 посто, наводи Поповић и прецизира да је то пораст од више десетина хиљада људи.

Туристи најчешће стижу из региона, каже Поповић, истичући да је овогодишња кампања Туристичке организације Београда обухватила 14 регионалних дестинација.

Говорећи о безбедности, Поповић каже да је Србија мирна и безбедна земља, иако "никад не можете 100 посто да гарантујете безбедност".

Наводи пример туриста из Грчке, који су раније одлазили у Истанбул, а сада су прешли у Београд.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи