Вулин: Србија води рачуна о свим мањинама

Србија жели најбоље могуће односе са Хрватском, јер је то начин и пут да се побољша положај Срба који живе у Хрватској, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин додајући да Србија води рачуна о свим мањинама које живе на њеној територији.

Србија је поносна на своје мањине и на положај које оне имају у Србији, рекао је Александар Вулин новинарима у Пакрацу.

Истакао је да Хрватска или било која друга мањина у Србији никада неће бити посматрана кроз било какву политику њихових матичних држава.

"Они су за нас понос, они су за нас мост према другим државама, и прилика да покажемо колико нам је стало до мањинских права, до људи који живе у нашој земљи без обзира како се зову, они су прилика да боље сарађујемо са својим окружењем", додао је Вулин.

Нагласио је да ће Влада у Србији наставити да се бори и залаже за побољшање положаја српске заједнице у Хрватској и у свакој другој земљи.

"Ми ћемо, наравно, инсистирати на културним правима Срба, али свакако и на њиховим имовинским правима, на повратку њихове имовине, на могућности да се врате тамо одакле су протерани, на решавању проблема са неуплаћеним радним стажом и пензијама до којих већина Срба протерних из Хрватске још увек не може да дође", рекао је Вулин.

Вулин и Весић донирали књиге Пакрачкој библиотеци

Министар Вулин и градски менаџер Горан Весић посетили су Владичански двор у Пакрацу где су библиотеци Епископије пакрачко-славонске донирали књиге. 

Заједничком акцијом Града Београда и компаније "Новости" донирано је 400 књига.

"Део књига поклонила је компанија 'Новости', а део је прикупљен у Дому омладине од стране грађана Београда", појаснио је Весић.

Подсетивши да је библиотека у Пакрацу стара око 250 година, он је рекао да је то једна од најстаријих српских институција културе у Хрватској.

Министар Вулин је рекао да ће Влада Србије наставити да помаже обнову Владичанског двора у Пакрацу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи