Честитке поводом грегоријанског Божића

Српски званичници упутили су честитке грађанима који прослављају Божић по грегоријанском календару.

Председник Владе Србије Александар Вучић честитао је Божић свештенству и свим хришћанским верницима, који Божић славе по Грегоријанском календару с поруком да овај Божић подсети на вредности којима сви тежимо – међусобно поштовање и племенитост.

"Желим вам да празничне дане проведете са најближима у миру, љубави и духовном благостању", истакао је Вучић.

Председник Србије Томислав Николић такође је честитао Божић свим грађанима Србије, који тај празник обележавају.

"Свим грађанима Србије, који по Грегоријанском календару славе рођење Исуса Христа, желим да у миру и љубави проведу празнике са својим најближима и најмилијима", поручио је председник Србије и додао да је празник Христовог рођења највеселији празник у хришћанству.

"То је прилика не само да покажемо спремност, већ и да чинимо добро, да сви, без обзира на вероисповест, будемо бољи и племенитији према другима. Нека вам дан Христовог рођења донесе мир и радост", закључио је Николић.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор честитао је Божић свештенству и верницима који тај велики празник прослављају.

Иштван Пастор је у честитки свим верницима пожелео срећан и благословљен Божић.

"Најрадоснији хришћански празник доноси нам веру и наду у боље, али и снагу да несебично пружамо добро својим најмилијима, свом окружењу у тренуцима радости и тренуцима изазова", наводи се у Пасторовој честитки.

Председник Скупштине АП Војводине на крају је уз поздрав "Сретан Божић" пожелео свима добро здравље, пуно љубави, разумевања, успеха и лепих тренутака.

Министарка правде Нела Кубуровић честитала је београдском надбискупу Станиславу Хочевару, свештенству и свим верницима, који Божић обележавају по Грегоријанском календару предстојећи празник и Нову 2017 годину.

Министарка им је у честитки пожелела да их радост Божића надахне на сталну борбу против греха и слабости и да у сваком тренутку живота остварују највише људске вредности и врлине мира, слоге и љубави.

"Честитајући вам Божић и Нову годину, желим вам успеха у узвишеној служби, а верницима свако добро и да празнике проведу у миру и здрављу са својим породицама", навела је Кубуровићева у честитки.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић такође је честитао Божић суграђанима који тај празник славе.

"Честитам вам велики хришћански празник који нас подсећа да су највеће вредности човека љубав и захвалност", пише у Вучевићевој честитки.

Вучевић је свима пожелео добро здравље, личну и породичну срећу и да Божић проведу у друштву својих најмилијих у слози и добром расположењу.

И принц Александар Карађорђевић упутио је божићну честитку.

"Свима вама који Божић славите по грегоријанском календару желим да овај велики празник проведете у добром здрављу и срећи у кругу својих најмилијих и да радост и празнично расположење несебично делите са својим пријатељима и комшијама", истакао је принц Александар, саопштено је из Белог двора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи