Отворена сезона скијања на Торнику

На златиборском скијалишту Торник почела је зимска сезона. Захваљујући временским условима протеклих дана направљене су довољне количине вештачког снега за скијаше. Почетак скијашке сезоне је и почетак зимске сезоне на Златибору, на коме се за новогодишње празнике тражи место више.

Иако на другим златиборским врховима снега нема, сунце и снежни покривач на падинама Торника радост је за неколико стотина скијаша колико је испробало беле стазе већ на отварању.

Скијаши кажу да су стазе добро утабане и да је скијање одлично без обзира на то што је вештачки снег.

"Увек се обрадујем, нарочито кад су стазе овакве какве су данас. Мислим да је ово један од најбољих почетака сезоне овде на Торнику", каже једна суграђанка.

Десетак дана с температурама у минусу чак и 10 степени испод нуле омогућили су да скијашка сезона почне раније.

"Стазе су припремљене и имате 30 центиметара утабаног снега на стазама и, нормално захваљујући вештачком снегу без кога се не може замислити ниједан скијашки центар и овим људима који ту раде, стазе су у изванредном стању", каже директор ЈП "Скијалишта Србије" Дејан Ћика.

Почетак скијања је увод у златиборску зиму и пре свега новогодишње празнике за које се тражи место више.

"Очекујем да ће на Златибору боравити преко 30.000 гостију, капацитети су углавном распродати, попуњавају се капацитети у Чајетини и околним селима. Има добрих најава и за јануар с обзиром на то да је тада распуст у Републици Српској и Црној Гори јер је доста гостију са тих тржишта", каже заменик председника Општине Чајетина Арсен Ђурић.

Уз фебруарски распуст код нас Златиборци очекују зимску сезону која ће трајати најмање 50 дана и прижељкују и прави снег пре новогодишњих празника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи