Хумани дочек – помоћ болесној деци уместо концерта

Неки од градова припремају се за дочек на градским трговима, док други фондове за прославу преусмеравају и у 2017. улазе хуманији. Како би помогли лечење болесних, до сада су се одрекли Пожега, Врање, Нови Пазар, Београдска општина Стари град. Грађани су сличне захтеве и петиције покренули и у Краљеву, Чачку, Новом Саду, Нишу и Београду.

Скромно али весело, тако су грађани Пожеге дочекали 2016. годину. Испраћају је и даље скромно али хуманије. Укупно 300.000 динара од дочека делимично ће покрити поправку скенера у Здравственом центру Ужице.

"Скенер и магнетну резонанцу у Здравственом центру Ужице користе корисници из целог региона, Златиборског округа и наши из општине Пожега, тако да смо од срца помогли поправку пригодним новчаним средствима – онолико колико смо били у могућности", каже Зорица Митровић, председница Скупштине општине Пожега.

Племениту идеју имали су и Врањанци. Уместо за славље, новац ће дати недавно основаном Фонду за тешко болесну децу из Врања. Мештани кажу да је то исправна одлука.

Суботичане у најлуђој ноћи чека концерт, ватромет, валцер у поноћ. То ће Град коштати 2,9 милиона динара. Иако су већ помагали болесним суграђанима, новац за дочек неће преусмеравати, али смислили су како и да помогну.

"Концерт Гоце Тржан на градском тргу је добра прилика да сви окупљени са неколико хиљада наших Суботичана покажемо солидарност и да СМС порукама помогнемо Иви и Саши и свим осталима јер тај списак је много дужи и није се свео на пар имена", рекла је Јасмина Стевановић из Радне групе за дочек Нове године на Тргу у Суботици.

Петиције са сличним захтевом потписују се у Нишу, Краљеву. Београђани су прикупили више од 20.000 потписа. И Чачани траже да се уместо на концерт, 1.200.000 динара упути болесној и сиромашној деци.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи