Вучић: Десет пута више деце се лечи у иностранству него раније

Премијер Александар Вучић захвалио је "Електромрежама Србије" на донацији вредној пет милиона динара, коју је та компанија доделила фонду за лечење у иностранству. Истакао је да се данас у иностраству лечи десет пута више деце него пре три године.

"Оно што је веома важно за данашњу акцију је да истакнем да је то десет пута више деце на лечењу у иностранству него пре три године, не десет одсто више, већ 10 пута више. Зато нећу да трпим критике на рачун државе од оних који никад ништа нису урадили, а држе придике", рекао је Вучић, додајући да је добро што тај новац и вишак профита "Електромреже" троше на тај начин.

Премијер се надао и очекивао и нешто више од такве фирме, али, додао је, ваљда ће то бити наредне године.

Додао је да се у српско здравство тренутно улаже више новца, него што је то рађено деценијама уназад и констатовао да Србија данас и она од раније "нису исте земље".

Одговарајући на питања новинара има ли новца за изградњу додатне зграде Универзитетске дечије клинике, такозване "Тиршове 2", рекао је да новца има и да се о томе воде разговори са Канцеларијом за управљање јавним улгањима.

Премијер је подсетио да је Влада Србије последњих година улагала у набавку гама-ножа, различитих акцелератора и скенера, возила хитне помоћи, реновирање објеката...

"Отварамо изванредан Клинички центар у Нишу, крајем марта, а најкасније почетком априла. Биће то ремек-дело за српско здравство. Биће и убрзана процедура за Клинички центар Београд, Нови Сад и Крагујевац", најавио је Вучић.

"Електромреже Србије" најавиле су да ће донирати пет милиона динара Буџетском фонду за лечење деце у иностранству, а уговор о тој донацији потписан је у просторијама ЕМС-а.

Уговор су потписали министар здравља Златибор Лончар и генерални директор "Електромрежа Србије" Никола Петровић, а у присуству премијера Александра Вучића.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи