Лончар: Запослено 3.200 здравствених радника

У Србији је за мање од две године запослено 3.200 здравствених радника, од тога 1.400 лекара, изјавио је министар здравља Златибор Лончар у парламенту.

Лончар је рекао да је јуче расписан конкурс за запошљавање 50 медицинских сестара у Клиничком центру Ниш, и то 25 на неодређено и 25 на одређено време.

Говорећи о изградњи Клиничког центра Ниш, Лончар је навео да 2012. године ништа није било урађено, а да је део новца за изградњу био потрошен без икаквог оправдања, јер су сву рокови у уговору са Европском банком били пробијени.

"До 2012. године је требало, не да буде завршен, него да се реконструише. То је истина. Затекли смо на месту где је требало да се гради Клинички центар Ниш у једном језеру, у једној бари. Нашли смо ту документацију, исправили и КЦ Ниш ће у марту, априлу бити усељен", рекао је Лончар у Скупштини.

Министар здравља је додао да је Влада одвојила преко 2,2 милијарде динара за најсавременију опрему у њему.

"У нишкој Кардиохирургији коју смо 2012. године затекли у корову, данас се ради преко 300 операција годишње", рекао је Лончар.

Министар здравља каже да је Клинички центар Ниш добио магнетну резонанцу, два апарата за зрачење, те да се очекује да у наредних неколико месеци нема листе чекања за зрачење, док је листа чекања за магнетну резонанцу већ смањена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи