ПКС осудила напад на компанију "Сирогојно"

Привредна комора Србије најоштрије је осудила напад на предузеће за прераду воћа "Сирогојно компани" у Рупељеву код Пожеге и позвала надлежне органе да што пре открију починиоце.

Пре два дана на капију "Сирогојно" бaчена је ручна бомба која није експлодирала, а истрага је у току.

Портир је, у раним јутарњим сатима, чувши ударац у капију, реаговао брзо и бомбу бацио у реку где је током увиђаја и пронађена.

"Бацање експлозивне направе, која није експлодирала, директно је угрозило сигурност и безбедност радника компаније, али и пословање једног од највећих и најзначајнијих извозника воћа и поврћа у Србији", упозорио је ПКС у саопштењу.

Привредна комора истиче да је у интересу јавности и пословне заједнице да се заштите привредници и њихове компаније и да је брзо откривање одговорних јасан сигнал да такав поступак не може да прође без оштре санкције.

Власник компаније "Сирогојно компани" Раде Љубојевић истакнути је привредник проглашаван за "Предузетника године", који запошљава 160 радника, константно развија и унапређује технолошке и људске ресурсе, како компаније на чијем је челу тако и пословног окружења у Србији, наводи се у саопштењу.

Љубојевић је био и председник Светског удружења произвођача и прерађивача малине.

Поред великог доприноса привредном развоју региона, компанија "Сирогојно" иницирала је и подржала бројна културна дешавања, али и допринела реализацији важних инфраструктурних пројеката, подсећа ПКС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи