Туристички потенцијали Београда промовисани у Албанији

У Тирани је први пут у историји одржана промоција Београда као атрактивне туристичке дестинације и представљена туристичка привреда нашег главног града на тржишту Албаније, у оквиру актуелне кампање коју води Туристичка организација Београда.

Презентација Београда је одржана у главног пословној четврти Тиране, у хотелу "Тирана Интернатионал", у присуству великог броја званица, државног, политичког врха Тиране и Албаније, представника туристичке привреде и медија.

Добродошлицу је гостима пожелео Слободан Унковић, заменик директора Туристичке организације Београда, заједно са амбасадором Републике Србије у Тирани, Мирољубом Зарићем.

Заменик министра спољних послова Албаније, Селим Белортаји, изразио је задовољство што се промоција Београда одржава у Тирани, јер је тиме промоција обострана, и најавио да је следећи корак представљање Тиране у српској престоници.

Жељка Пудар из Туристичке организације Србије истакла је богатство туристичке понуде наше земље стављајући у први план Београд, као главни адут.

Директор Националне туристичке агенције Албаније, Ардит Чолаку, указао је на значај сарадње Србије и Албаније у туризму. Представљене су могућности путовања за Београд, мреже директних летова "Ер Србија", са нагласком на линију Београд-Њујорк.

Уследила је презентација Београда као туристичке дестинације за госте из Албаније, којој су присуствовали и заменица министарке економског развоја, туризма, трговине и предузетништва, госпођа Карапици, затим заменица градоначелника Тиране, Брунилда Паскали, председник Уније привредних комора Албаније Инес Муцестепај, и председник парламентарне групе пријатељства са Србијом, Петрит Васили, као и други званичници.

Скуп је пропратио и велики број албанских медија.

После званичне презентације одржани су Б2Б састанци привредника.

Презентација Београда у Тирани је реализована уз подршку Амбасаде Републике Србије у Тирани, Туристичке организације Србије и националне авио-компаније "Ер Србија".

Међу члановима делегације из Београда били су и директор ЈУТА Александар Сеничић, као и представници појединих београдских агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи