Батут: Прошле године 889 оболелих од туберкулозе

Прошле године, у Србији је забележено 889 оболелих од туберкулозе, што је сврстава у европске земље са ниским оптерећењем од те болести, саопштено је из Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут".

Како је наведено, туберкулозе у Србији има све мање, захваљујући доследној примени Програма здравствене заштите од туберкулозе, усклађеним са стратегијама Светске здравствене организације, као и захваљујући финансијској подршци Програму од стране пројеката Министарства здравља, финансираних из средстава донације Глобалног фонда за борбу против сиде, туберкулозе и маларије.

Из Батута наводе да се, у условима друштвено-економске кризе, суочавају са недостатком средстава за финансирања свих активности програма, што се може одразити на пораст броја оболелих.

"Неопходно је да активности у области превенције и контроле туберкулозе буду непрестано на листи приоритета, како у свим установама у систему здравствене заштите тако и у партнерским организацијама и институцијама, како би се и у оквиру расположивих средстава очувала добра контрола болести", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи