Тим из Србије у саобраћају освојио четврто место

Основце који су на Европском такмичењу "Шта знаш о саобраћају" у Чешкој освојили четврто место примила је потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, и том приликом поручила да се деца од малих ногу морају учити о важности безбедности у саобраћају.

Зорана Михајловић је указала да је Влада Србије прошле године на координационом телу донела одлуку да се о безбедности у саобраћају деца уче од малих ногу и да је циљ да деца буду безбедна, те да ниједно дете не буде повређено, а камоли да погине.

"То је тимски рад министарства саобраћаја, Агенције за безбедност саобраћаја, МУП-а, министарства здравља, правде, просвете. У наредном периоду бавићемо се много више овим питањем", рекла је министарка и додала да је дечји живот најважнији.

На Европском такмичењу у саобраћају учествовали су Никола Јовић, Петар Лукић, Миљана Веселиновић, Леонора Цифлић.

Директорка Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић подсетила је да је прошле године у саобраћјају повређено 104 деце и погинуло 76 малишана и да је највише њих страдало у вожњи.

Нагласила је да је превенција најважнија и да се мора радити са децом, родитељима и наставницима у школама, како би се повреде у саобраћају смањиле.

Директор АМСС Мирко Бутулија подсетио је да АМСС та такмичења организују 47 година, те да је четврто место у Евриопи велики успех.

"То показује добар програм АМСС-а и напор наставника техничког", рекао је Бутулија.

Деца која су учествовала на такмичењу радиће међувршњачку едукацију у наредном периоду, да њихови вршњаци уче од њих. Успех на такмичењу показује, како каже, да у Србији постоји висок степен саобраћајне културе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи