Почело рушење зграде бившег МУП-а

Зграда бившег Савезног МУП-а у Улици кнеза Милоша, која је бомбардована 1999. године, коначно ће бити срушена, а на том месту ће бити изграђен стамбено-пословни комплекс. Горан Весић рекао за РТС да ће рушење трајати око шест месеци.

Седамнаест година после НАТО бомбардовања у центру Београда још стоје рушевине које на то подсећају. 

Зграда бившег Савезног МУП-а у Улици кнеза Милоша, која је бомбардована 1999. године, коначно ће бити срушена. 

Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове Града Београда издао је дозволу за рушење.

Горан Весић, градски менаџер Београда, рекао је за РТС да ће рушење трајати скоро шест месеци, због оштећења зграде у бомбардовању, велике количине грађевинског материјала коју треба изнети са локације, али и да се не би реметио свакодневни живот грађана који живе у околини.

Весић наводи да ће Београд најкасније до марта усвојити план детаљне регулације за тај комплекс, како би до краја априла били створени услови за изградњу стамбено-пословног комплекса.

Нова инвестиција у главни град, у оквиру које ће бити изграђено више десетине хиљада квадрата, доказ је да је Београд постао најатрактивније место за инвестирање у овом делу Европе.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи