Петричић: Не сарађујем више са "Политиком"

Карикатуриста Душан Петричић каже да се "ваљда и он нешто пита" о томе да ли "Политика" наставља сарадњу са њим и додаје да не би могао 50 година да живи од цртања да се понашао непрофесионално.

Душан Петричић је, у изјави за Фонет, рекао да не би да се меша у дијалог који се у протекла 24 часа одвијао између вршиоца дужности главног и одговорног уредника Политике и кабинета премијера Србије.

Пошто га, међутим, и једна и друга страна помињу и врло прецизно квалификују, Душан Петричић објашњава да има потребу да само кратко прокоментарише неке од тих квалификација и најпре одбацује приговор да прилоге не шаље на време, навео је Фонет.

Петричић подсећа да Политика у данашњем броју најављује да, упркос чињеници да је јако скуп сарадник који никад не шаље своје прилоге на време, а на шта су константно покушавали да га наведу, наставља сарадњу са њим.

"Пошто се овим послом бавим више од 50 година, у разним штампаним медијима овде, у Канади и Америци, и пошто је поштовање рокова нешто без чега штампа не може да опстане, одавно бих био одстрањен из овог посла када бих био нетачан, неуредан и непрофесионалан", истиче Петричић.

Према речима Петричића, претходни уредници Политике, Драган Бујошевић и Љиљана Смајловић, никада нису, за седам година, имали проблем са његовим кашњењем.

"Нови в. д. је покушао да ме упристоји, што, наравно, нисам могао да прихватим", указао је Петричић јер је, како каже, нелогично да актуелну карикатуру за дневне новине доставља два дана унапред.

"А на офуцани коментар како сам скуп аутор, смешно ми је да уопште одговарам", узвратио је Петричић.

У сваком случају, поручио је Петричић, о томе да ли Политика наставља сарадњу са мном, ваљда се и ја нешто питам.

Петричић је на крају, осврћући се на поруку из премијеровог кабинета да и кабинет и премијер поштују његово право да излива своју личну мржњу према Александру Вучићу, пошто живимо у слободној и демократској држави, поставио питање да ли су "они у кабинету на платном списку психолога или психијатара који неким најновијим медицинским методама и инструментима утврђују и мере мржњу код нас критичара".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи