Ђуровић: Николићева изјава је опомена

Данашња изјава председника Србије Томислава Николића да ће Србија затворити границе за мигранте, ако друге земље не пристану да их прихвате, није коначан одговор, већ опомена да је Србија незадовољна ситуацијом, оцењује директор Центра за заштиту и пружање помоћи тражиоцима азила у Србији Радош Ђуровић.

"Не видим то као коначан и децидан став, то ми више изгледа као реакција услед незадовољства текућим преговорима са земљама у региону, са земљама ЕУ, о решавању овог питања, услед недовољне помоћи и нових проблема Србија при прихватању тих људи", рекао је Ђуровић агенцији Бета.

Оценио је и да неуспели референдум о квотама за пријем избеглица у Мађарској неће много утицати на стање на терену и да не верује да ће Мађарска "омекшати" приступ према избеглицама и заштити границе са Србијом.

"Упркос интензивној и агресивној кампањи Владе Мађарске која се спроводила у претходних неколико месеци, грађани ипак нису дали подршку таквом ставу према избеглицама, што Мађарској сада ускраћује и тај легитимитет да настави даље да опструира одлуке Европског Савета, које су и за њу обавезујуће у погледу квота, о пријему више од 1.200 људи у Мађарску", рекао је Ђуровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи