Стефановић: Криминалци губе битку са полицијом

У Криминалистичко-полицијској академији у Београду одржан је свечани пријем нових студената, којима је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао да криминалци губе битку са полицијом и да од студената очекује да буду носиоци те борбе у будућности.

Небојша Стефановић је истакао да ефикасна борба зависи од високо образованих полицајаца, који морају да имају снагу да изнесу сваки задатак који држава стави испред њих.

Министар је нагласио да држава хоће да покаже да друшво може да рачуна на полицију и да грађани могу да се осећају безбедно.

Стефановић је истакао да су у протеклом периоду ресена многа кривична дела, чиме је враћено поверење грађана у полицију, и као пример навео хапшење 400 особа и заплену 1,8 тона наркотика у послења два месеца.

Када ступите у редове полиције, рекао је Стефановић студентима, од вас очекујемо да покажете исту врсту пожртвованог рада и лојалност према држави и друштву.

Министар и в.д. декана КПА Драгана Коларић потписали су Споразум о стручном оспособљавању профила за вршење полицијских послова, како би одређени број студената могао да нађе запослење у МУП-у.

Стефановић је рекао да ће најбољи добијати посао и да ће се Министарство трудити да озбиљном и одговорном кадровском политиком направи за свршене студенте што више места у полицији.

Коларић је рекла да су избором да студирају на КПА бруцоши те високошколске установе показали зрелост и одговорност и нагласила да је полицијски посао сложен и да захтева да човек законитост ставља испред свега.

Коларић је додала да Србија развија савремени концепт полицијског образовања и истакла да држава од 1921. године, када је основана прва Полицијска школа, увек чврсто и одлучно стајала иза установе која школује полицајце и да је тако и данас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи