Николић: Србија негује љубав према деци

Председник Србије Томислав Николић приредио је пријем за учеснике манифестације "Радост Европе", која ове године окупља децу из 17 европских земаља, и поручио да Србија вековима негује љубав према деци, поштовање према комшијама и мир.

Томислав Николић је додао да Србија има отворена врата за све, да српски народ има отворену душу, као и да је Србија срећна што се неко пре 47 година досетио да окупља децу да упознају Београд и да Београд упознаје њих.

"Београд је данас најлепши град у Европи, јер су се окупила деца", рекао је председник Србије у Палати Србија, истакавши да када одрасли живе као деца онда у свету влада мир.

Председница Одбора манифестације Драгица Николић навела је да је Србија поносна на дугу традицију ове јединствене манифестације, која слави детињство и другарство и која одрасле подсећа да никада не забораве децу у себи.

Подсетивши да је Београд 47. пут дечја престоница, Николићева је учесницима поручила да су најбољи амбасадори својих земаља и да доносе радост, пријатељство, песму и игру.

"А та прича, започета пре 47 година, нема краја. Она је наше обећање да ћемо се и у будућности сретати и дружити, да ћемо увек нешто ново осмишљавати, вођени вашом маштом и енергијом", рекла је председница Одбора манифестације.

Манифестација "Радост Европе" ове године окупља децу из 17 европских градова и специјалне госте из Кине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи