Весић: Рушење бившег савезног МУП-а неће угрозити саобраћај

Градски менаџер Горан Весић очекује да ће до краја ове или почетком следеће недеље бити издата дозвола за рушење бивше зграде савезног МУП-а у Улици кнеза Милоша, истичући да ти радови неће угрозити функционисање саобраћаја у Београду.

Весић је рекао да је тим поводом одржан састанак са представницима Министарства грађевине, саобраћаја и инфраструктуре и да су решена нека питања која су била отворена.

"Надам да ћемо до краја недеље, најкасније почетком следеће недеље издати дозволу за рушење, а машине ће кренути одмах са радом. Рушење читавог комплекса ће трајати неколико месеци", рекао је Весић гостујући у Београдској хроници на РТС-у. 

Он је истакао да то неће угрозити функционисање саобраћаја, као ни изградња Хилтона који се гради на углу улица Краља Милана и Краља Милутина.

"Као што се трудимо да инвеститорима омогућимо да што пре почну да граде, тако се они приликом обављања радова труде да воде рачуна да се не ометају саобраћај", рекао је Весић.

Градски менаџер је рекао и да постоји намера да се улаже у ширење трамвајског саобраћаја у Београду, што ће, како је истакао, омогућити увођење нових линија.

"Надам се да ће у будућности наша Дирекција за јавни превоз изаћи са новим пројектима ширења трамвајског саобраћаја, али отом потом, важно је да прво урадимо шине на Мосту на Ади", рекао је Весић.

Подсетио је да је то требало да се уради још приликом изградње моста.

Весић је говорио и о градилиштима у Београду, који су, како је рекао, веома важни за развој града.

Данас их, каже има 61 у које је град уложио преко 4,5 милијарде динара, док их је пре две и по године било само три и једно у најави.

"Мислим да се град развија ако има много 'кранова'", рекао је Весић подсећајући да такве инвестиције доносе нова радна места.

Весић је приметио и да се никада у Београду није толико градило као данас.

Највећи проблеми за инвеститоре представљају нерешени имовинско-правни односи и недостатак инфраструктре, али су ти проблеми решиви.

"Трудимо се да то убрзано решавамо јер наш интерес је да се изгради ИКЕА, Београд на води, јер нам то доноси новац и нова радна места. Трудимо се да инвеститорима помогнемо и да им изађемо у сусрет", рекао је Весић.

Градски менаџер је, говорећи о градском превозу, рекао да наплата није на задовољавајућем нивоу и да ће се радити више на подизању свести грађана о томе зашто је важно плаћати градски превоз.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи