Авантуре на Веселој ливади

Врелих летњих дана обично се на ливадама могу видети само косачи. На рудничким падинама, на имању породице Савић, једна ливада је сасвим другачија. Скоро свакодневно на тој, како су је назвали, Веселој ливади, бораве деца из разних крајева Србије.

Несвакидашњи доживљај за обреновачке основце који ових дана бораве на Руднику. У амбијенту сеоског домаћинства дочекали су их коза Цана, двомесечно теле Бранко, краве и пони коњи. На веселој ливади многи од ових малишана први пут су се играли са домаћим животињама.

Да отклоне страх, нахране животиње, кроз игру и причу госте уче млади домаћини, јер многа деца њиховог узраста нису имала прилику да виде како се живи на селу.

"Још увек учимо пуно, али трудимо се да задовољимо потребе деце. Да их научимо овде неким лепим стварима, али успут наравно и да зарадимо, мада то иде врло тешко", каже Милош Милутиновић са Рудника.

Стефан Радовановић каже да то схватају као један озбиљан посао, то је све у склопу живота. "Неко воли да ради у фирми, неко воли да ради на селу, неко воли да ради у руднику.

Занимљив посао пријатељи Никола, Милош и Стефан покренули пре неколико година. На имању породице Савић, старом више од века у рудничком засеоку Салаши, кажу, већ су се дружили са више од хиљаду деце.

Никола Савић кааже да је тренд ићи са села у град. "Сели смо да рамислимо мало шта можемо да смислимо да би опстали на селу, да имамо неке користи од тог рада", каже Савић.

На веселу ливаду долазе породице, излетници, организоване групе из читаве Србије. Тада са рудничких падина одзвања дечији смех и радост, а о авантури дуго се препричава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи