Јерков: Агенција треба да утврди да ли је Зукорлић у сукобу интереса

Посланица Демократске странке Александра Јерков саопштила је да је Агенцији за борбу против корупције поднела захтев за давање мишљења да ли се председник Одбора за образовање, науку и технолошки развој Муамер Зукорлић у сукобу интереса.

У писаној изјави достављеној медијима, Александра Јерков је подсетила да је Муамер Зукорлић оснивач и председник универзитета који годинама не успева да добије акредитацију и који, како је навела, годинама издаје невалидне дипломе.

Навела је и да је Зукорлић у првим својим изјавама, након избора на место председника Одбора, отворено изражавао незадовољство радом, саставом и одлукама Комисије за акредитацију и проверу квалитета, њеним члановима претио истрагама.

Јерков је напоменула да је Зукорлићу СНС омогућио да дође на место са ког, како сматра, директно може да врши притисак на Комисију и утиче на њен рад.

"Баш као што сматра да одлука Комисије за акредитацију да не акредитује шест од седам департмана на његовом универзитету ни на који начин не спречава рад универзитета, Зукорлић је изјавио да га ни одлука Агенције за борбу против корупције неће обавезивати", навела је Јерков.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи