У неким средњим школама навала, негде ђака недостаје

Мали матуранти и сутра уписују жељене средње школе. За нераспоређене, предајом нове листе жеља, почео је други уписни круг, за који је остало 9.270 места. Од тога је више од половине у четворогодишњим школама.

Они који су свој успех реално проценили, нашли су место у школи. Млади и амбициозни гимназијалци већ знају чиме ће се бавити у животу.

Жеља многима није била довољна. Ове године за упис најтраженијих гимназија требало је више бодова него лане.

"Праг знања је наскочио у односу на претходну годину за један бод, тако да је граница на природном смеру мало више од деведесет поена и 89,70 на друштвеном смеру, што значи да су скоро све одлични ђаци", указује директор Пете београдске гимназије Савић Минић.

Негде навала, негде ђака недостаје. У Пчињском округу у 10 одељења уписало се мање од по 15 ученика, колики је законски минимум за формирање разреда. С друге стране, више је кандидата конкурисало за трогодишње средње школе.

"Ми смо једна од ретких школа која има већи број одељења трећег степена, а то показује да они желе да се запосле врло брзо после школе када стекну неопходне компетенције, знања и вештине за запошљавање", наводи директорка ТУШ "Тоза Драговић" Љубица Башић.

Нераспоређена су 1.732, од тога трећина у Београду. За њих има 9.270 слободних места. Распоред и упис ђака у другом уписном кругу је 8. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи