Саћипи: На југу Србије нема кризних ситуација везаних за тероризам

Муфтија Исламске заједнице Прешева, Бујановца и Медвеђе Неџмедин Саћипи оценио је да у тим општинама на југу Србије постоје бројни проблеми али и да захваљујући деловању имама, нема кризних ситуација везаних за тероризам.

Саћипи, који је као део новог руководства Исламске заједнице Србије недавно изабран на функцију заменика реиса ИЗС, рекао је агенцији Бета да део проблема узрокује чињеница да на подручју тих општина свој утицај имају и Исламске заједнице из Санџака и са Косова.

"Од оснивања Исламске заједнице Прешева, Бујановца и Медвеђе 2003. године, покушао сам да се организујемо према закону и да останемо чврсти, да спречавамо да долази ко хоће и да игра игре у нашем месту. Сада је мода да цео свет прича да осуђује тероризам, али ми треба да гледамо како да решавамо и да смиримо било какав проблем пре него што се појави", рекао је муфтија.

Саћипи је навео да ће се као новоименовани заменик реиса Исламске заједнице Србије (ИЗС), залагати да се такви проблеми решавају "само путем институција".

"Не треба ни органи ни држава да се овде мешају, ако нас подржавају закони и институције ми ћемо сами решити сваки проблем јер ми знамо наш терен и наш џемат. Нећемо дозволити да било ко из стране земље долази овде и спроводи своје пројекте, а да нико не зна шта се ту све скрива. За то је потребно да имамо подршку институција а то ће бити на добробит свих грађана", рекао је Саћипи.

Исламска заједница Прешева, Бујановца и Медвеђе ушла је 2013. године у састав Ријасета Исламске заједнице Србије, а ово је први пут да је представник Албанаца из те три општине изабран на функцију заменика реиса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи