Херој који је спасао девојку на Плавом мосту

Возач градског аутобуса Војислав Марковић у недељу је спазио девојку која је покушала да скочи са Плавог моста у Београду. Зауставио је аутобус, чврсто ју је зграбио и спасао од сигурне смрти.

Војислав Марковић (60) је за РТС испричао да је у недељу око 15 часова, на траси градског аутобуса 50 којом свакодневно саобраћа, са десне стране ограде Плавог моста видео девојку која је била лицем окренута ка ауто-путу.

У том тренутку храбри возач је зауставио аутобус, укључио сва четири показивача правца, повукао ручну и отворио све троје врата.

"Прескочио сам једну заштитну ограду која је била између саобраћајне траке и пешачког пролаза који се протезао целом дужином Плавог моста. Са леђа сам је нагло ухватио испод струка и стегао сам је да је не бих испустио. Она се тада само десном руком држала за ограду, левом је већ била ка доле", испричао је Војислав за РТС.

Рекао је да се тада окренуо како би видео да ли је још неко од путника кренуо да помогне и довикнуо једном младићу да дође.

"Дошао је, ухватио ју је за ноге и ми смо је пребацили на другу страну. Тек када смо је пребацили, ја сам је загрлио, она се тресла, била је преплашена и викала је да је боли све", испричао је Војислав.

Како каже, путници су тада већ били позвали Хитну помоћ.

"Рекао сам јој да се не боји ничега, да је сада све у реду. Све се завршило фино и мени је драго што сам је спасао", рекао је Војислав са сузама у очима. 

Додао је да би волео да девојчицу види још некад јер се у тренутку спасавања сетио своје деце, сина од 28 година и ћерке од 22 године.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи