Суспензија за комуналне полицајце са Видиковачке пијаце

Никола Ристић, начелник Комуналне полиције Града Београда, затражио је да се двојица комуналних полицајаца са Видиковачке пијаце суспендују до окончања поступка који се против њих води. Интерном контролом утврђене су неправилности у раду полицајаца, саопштено је из градске управе.

Ристић је рекао да је на основу анализе списа и изјава присутних, утврђено да су двојица комуналних полицајаца имала неправилности у раду. "Зато сам поднео предлог за покретање дисциплинског поступка против њих и затражио да се суспендују до окончања поступка", додао је Ристић.

Према његовим речима, локација код Видиковачке пијаце је критична нарочито када су у питању прекршаји из области комуналног реда, и то нелегалне продаје и непрописног паркирања.

"И поред тога, трудимо се да свој посао извршавамо на законит и професионалан начин. Сви прекрашаји који се овде дешавају нису само у надлежности Комуналне полиције, већ смо пружали асистенцију другим инспекцијским органима у циљу сузбијања и санкционисања прекршаја", рекао је Ристић, наводи се у саопштењу Управе града Београда.

Ристић је нагласио да су на Видиковачкој пијаци комунални полицајци изложени честим претњама, вређањима и нападима прекршилаца, али их то, како је рекао, не оправдава уколико пређу своја овлашћења.

"Комунална полиција треба да буде у служби грађана и најчешће интервенише по њиховим пријавама. Уколико се деси да се утврде неправилности и пропусти у њиховом раду, и убудуће ћемо реаговати и они ће бити санкционисани", истакао је Ристић.

Он је поново изразио искрено жаљење због трагедије на Видиковачкој пијаци и додао да ће у циљу додатног побољшања односа са грађанима интензивирати рад са припадницима Комуналне полиције, закључује се у саопштењу.

У прошлонедељном инциденту на Видиковачкој пијаци, продавац лубеница Владан Маринковић (55) умро је од инфаркта током расправе са двојицом комуналних полицајаца.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи