Исландска фудбалска дипломатија

Кад победимо у неком спорту кажемо да су спортисти наши најбољи амбасадори. Барем би ми тако да верујемо. Ми смо одлучили то да проверимо на примеру малог фудбалског чуда, репрезентације Исланда. Да ли смо за последњих месец дана сазнали више о тој земљи зато што нас је успех њеног тима заинтригирао?

Са скоком Исланђана на Европском првенству у фубалу, скочила је и претрага термина "Исланд" и "Исландска фудбалска репрезентација" на интернету. Само од почетка Првенства, претраживани су на Гуглу више него целе претходне године.

"Ако имате да два типа вести дају слику и стављају земљу у фокус пажње, то су добре и лоше вести. Међу добрим, спорт је дефинитинвно најбољи амбасадор за неку земљу, поготово ако су то изненађење позитивна, шампионска, као што смо имали ових дана", истиче Иван Станковић из Маркетиншке агенције "Комунис".

Београђани су показали различито знање о Исланду, али већина њих је навијала за њихову репрезентацију на Европском првенству.

Главни град Исланда је Рејкјавик а та цела острвска земља има око 330.000 становника. Говоре исландским језиком. Са Исланда су певачица Бјорк и најјачи човек Европе, многима познатији по улози Планине у серији "Игра престола".

Успех исландске репрезентације, потпуно ненадано произвео је хиљаде медијских текстова о политици, економији и култури Исланда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи