Нова легализација оружја до 1. новембра

Начелница Управе за управне послове МУП-а Зорица Лончар Касалица позвала је грађане да током новог поступка легализације оружја предају полицији оружје које имају у нелегалном поседу.

Како је саопштено из МУП-а, поступак легализације оружја почео је 1. јула и траје до 1. новембра и то је прилика за грађане да, без кривичне одговорности и доказивања порекла, оружје предају полицији или затраже да се обави легализација оружја које поседују.

Касалица је подсетила да је нелегално поседовање оружја кривично дело за које је запрећена казна затвора и апеловала је на грађане да искористе нови круг поступка легализације и предају оружје које имају у нелегалном поседу, без икаквих последица.

"Током претходне легализације која је спроведена пре годину дана, из илегалног у легалне токове прешло више од 7.500 комада оружја, које су грађани предали", рекла је Касалица и прецизирала да је током те легализације, између осталог, предато 287 аутоматских пушака, 32 шкорпиона, 15 ручних бацача, 1.107 бомби и експлозивних средстава, као и 160.434 комада муниције различитог калибра.

Касалица очекује да ће грађани искористи нови круг легализације који спроводи МУП, које им омогућава да предају нелегално оружје или затраже његову легализацију, односно да га региструју, а, како је рекла, грађани оружје које имају у нелегалном поседу могу предати полицији на безбедан начин, а такође могу позвати МУП и полицијски службеници ће доћи и преузети оружје које је у илегалном поседу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи