Посланица поводом Бајрама

Реис-ул-улема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић честитао је верницима Бајрам, уз поруку да тај празник буде у знаку јачања породичних веза, топлих и добрих односа међу свима и моралне обнове појединаца и друштва.

Насуфовић је у Бајрамској посланици у Бајракли џамији у Београду рекао да су се у месецу Рамазану муслимани целога света потврђивали кроз чињење добрих дела и у суздржавању од ружних мисли, речи и поступака.

"У рамазанској школи научили смо неколико важних ствари – да се радујемо свом и туђем доброчинству, а да се жалостимо због свог и туђег греха", рекао је Насуфовић.

Он је истакао да су у рамазанској школи научили да се радују породичном животу, а жалосте због самоће, да су срећни у богатству вере и домовине, те да у Бајрам морају ући веселог срца и отворене душе према свакоме ко воли добро.

"Бајрам је за исламске вернике време и прилика кад оживљавају своје позитивне квалитете, топлину, љубав и желе мир свакоме", рекао је Насуфовић, додајући да је Бајрам велики дан за сваког муслимана.

Он је истакао и да су за истинску бајрамску радост и доживљај најважнији елементи радост у срцу, која се манифестује осмехом на лицу приликом срдачног загрљаја и руковања, помирење и са онима са којима смо били у свађи.

"Породица на окупу, моменти среће са њима, посета родбине, пријатеља и комшија су знаци нашег Бајрама", рекао је Насуфовић. Он је омладини пожелео срећан и успешан упис у средње школе и на факултете.

"Нека вам ови дани донесу додатну мотивацију да учите и радите. Слушајте своје родитеље, професоре и успех је пред вама", рекао је Насуфовић поручивши родитељима да буду чувари лепе родитељске атмосфере у породици и изван ње.

Он је поручио родитељима да бдију над потребама своје породице, а посебно над одгојем деце.

"Поделимо радост са својим најмилијима, а посебно са онима између нас којима је ускраћена родбинска љубав и топлина", поручио је реис.

По верском календару Ријасета Исламске заједнице Србије, први дан Рамазанског бајрама је сутра и траје три дана, а централна бајрамска молитва биће одржана сутра у седам сати у Бајракли џамији.

Иначе, вечерас са заласком сунца се завршава месец Рамазана, у којем су, како је рекао Насуфовић, постили са жељом да се науче самодисциплини тела и душе у покорности узвишеном Богу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи