Обука за тражење посла

У Београдском центру за социјално предузетништво отворен је нови Клуб за тражење посла. Београдски клуб један је од 60 клубова који су у оквиру пројекта "Помоћ теже запошљивим групама" финансирале Европска унија и Влада Србије преко Националне службе за запошљавање.

Јелена и Милош полазници су десетодневне обуке за тражење посла. Позвани су да изнесу примедбе са циљем да се побољша квалитет обуке.

 

"Очекујем да ћу добити неке нове информације и нова знања како бих могла успешније да конкуришем у тражењу посла", каже машински инжењер Јелена Ђоровић.

"Ја сам спреман за неку праксу, волонтирање док не стекнем неку праксу да бих могао да радим као инжењер", истиче машински инжењер Милош Пајевић.

Између осталог у клубу се учи како написати пословну биографију, како доћи до послодавца и како му се обратити.

"У овом клубу ће добити податке око самих радионица које ће правити посебно за њих, око обука, као и око свих оних ствари које су њима потребне, како би дошли до посла", каже градски секретар за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

У Србији ради 25 Клубова за запошљавање. У њима је прошле године више од 3.800 незапослених добило стручну помоћ а међу њима је било 245 лица ца инвалидитетом.

"Када су Клубови за тражење посла у питању, 22,6 одсто лица која су завршила обуке за тражење посла у прошлој години нашла су запослење, што мислим да је добар процент", каже Синиша Кнежевић из Националне службе за запошљавање.

У децембру прошле године, НСЗ је потписала 113 споразума са локалним самоуправама о отварању нових јединица за подршку незапосленима у којима ће радити 50 новозапослених. У пројекат коме је циљ запошљавање група које теже налазе посао Влада Србије уложила је 3,6 милиона евра, а Европска унија 7,7 милона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи