"Много је насиља које не сме да се толерише"

Координаторка Сигурне куће за жртве породичног насиља Весна Станојевић рекла је за РТС да је сваке година статистика жртава породичног насиља мрачна, као и да је много насиља које не сме да се толерише.

Станојевићева је истакла да смо сваке године сведоци мрачне статистике и да много жена страда у породичном насиљу.

"Прошле године смо имали масовно убиство у Кањижи, сада смо сведоци убиства у Житишту. Много жена страда и много је насиља које не сме да се толерише", наводи Станојевићева.

Разликујући два типа насилника, оног кога је жена већ пријављивала надлежним институцијама, али и оне који су по сведочењима околине били мирни и повучени, Станојевићева истиче да су подједнако опасна оба типа насилника.

"Опасна су оба типа насилника, али када се говори о томе да је насилник био миран то је нереално. Када се десило убиство у Великој Иванчи говорило се о насилнику све најбоље, а касније се испоставило да је он тукао жену", каже Станојевићева.

Поред тога, напомиње да је када се говори о убиству у Житишту питање да ли би се тај брак разводио да није било проблема, као и да се наводи да се жена обраћала и Центру за социјални рад.

"Жене треба да обрате пажњу и да све што излази из нормалних оквира пријаве полицији", сматра координаторка Сигурне куће за жртве породичног насиља.

Наводи и да су жене угрожене и након развода брака.

"Оно што је критично је да жене страдају и током бракоразводне парнице, али и након развода брака, јер мушкарци имају осећај да и даље могу да малтретирају жене", закључује Станојевићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи