Четврти контингент српских мировњака испраћен у ЦАР

Шездесет и осам припадника ВС свечано је испраћено у мировну мисију Уједињених нација у Централноафричкој Републици.

Припадници ВС ће у наредних шест месеци бити ангажовани на медицинском збрињавању снага, у саставу лаке пољске болнице.

Министар одбране Зоран Ђорђевић рекао је, обраћајући се на свечаности у касарни "Бањица 2", да Република Србија и припадници ВС од самог формирања мировне операције УН у ЦАР дају пун допринос миру и безбедности у овој афричкој држави.

Навео је да су припадници претходна три контигента која су боравила у тој земљи успешно и часно обављали своје дужности на медицинском збрињавању припадника УН.

"Професионализам и високостручни приступ послу из претходних ротација сачувале су велики број живота преносећи поруке мира и пријатељства у свим ситуацијама", рекао је Ђорђевић.

Нагласио је да су мировњаци до сада показали да имају знање, да су вредни и хумани и увек спремни да прихвате и збрину све оне којима је помоћ била потребна.

Ђорђевић је поручио припадницима четврте ротације у тој мировној операцији да наставе да предано и професионално обављају своје задатке.

Припадници мисије кажу да је одлазак у мировну мисију част и одговорност.

Потпуковник Димитрије Тасић, доктор медицине, рекао је новинарима да други пут иде у мировну мисију, а да су додатни изазови другачија клима, високе температуре, висока влажност ваздуха.

Истакао је и да нема страха, већ само позитивне треме, а да су породица и пријатељи уз њега.

Мајор Вук Вуковић је навео да је одлазак у мировну мисију велика част и одговорност за сваког ко у њој учествује, јер представља земљу, војску и српску медицину.

"Носимо и велико бреме одговорности јер морамо бити бар онолико добри као наше колеге које су раније боравиле у тој мисији, јер су они показали завидан ниво знања и пожртвованости, што су оценили и високи званичници УН", каже Вуковић.

Војни службеник на позицији медицинске сестре Љубинка Крстовић је нагласила да је представљање земље велика част и задовољство и да верује да ће одговорити на све задатке и часно представљати земљу и министарство одбране.

"Добро су нас обучили и припремили, велики је тим иза нас и надам се да смо спремни за овај изазов", рекла је Крстовићева и додала да је породица апсолутно уз њу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи