НДНВ: Петоро потписника протестног саопштења остало без посла на РТВ-у

Независно друштво новинара Војводине саопштило је да је петоро колега новинара, који су потписали саопштење против смена на Радио-телевизији Војводине, остало без посла на том јавном медијском сервису.

Како се наводи, они су били ангажовани у информативном програму ТВ Војводине временски ограниченим уговорима који су истекли 30. јуна, а нови уговори им нису понуђени.

"С обзиром на чињеницу да нико од других запослених у информативном програму није остао без запослења осим потписника саопштења, НДНВ сматра да је њихова јавна подршка смењеним и понижаваним колегама – разлог престанка сарадње", пише у саопштењу.

Удружење је додало да су неки од отпуштених новинара били ангажовани у емисији "Радар", те да чињеница да им уговор није продужен јасно говори да ова емисија више неће бити емитована на РТВ-у, односно да њено укидање нема везе са "летњом шемом", већ искључиво са политичком цензуром.

Без запослења су остали Јелена Бабић, Дејан Бајић, Невена Богдановић, Милица Кузманов и Маја Живановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи