Синдикати позвали Вербића да поштује прописе

Три синдиката из области образовања захтевају од ресорног министра Срђана Вербића да поступи по Закону, Посебном колективном уговору и међународној конвенцији и, како наводе, у што краћем року запосленима у целости исплати зараде и за време проведено на годишњем одмору.

У допису три синдиката, достављеном и медијима, синдикалци се позивају на одредбе Закона о раду, Посебног колективног уговора за запослене у основним и средњим школама и домовима ученика као и Конвенцију Међународне организације рада.

"Захтевамо да у што краћем року запосленима који су оштећени овим поступањем, исплатите у целости накнаду плате за време проведено на годишњем одмору у 2015/2016, односно надокнадите разлику плате, те да директорима установа и начелницима Школских управа пошаљете допис који је у складу са наведеним законским прописима, Посебном колективном уговору и наведеној Конвенцији", наводи се у допису.

Позивајући се на поменуте прописе, синдикати указују Вербићу да је њима предвиђено да запослени има право на накнаду зараде у висини просечне зараде у претходних 12 месеци, у складу са општим актом и уговором о раду, за време одсуствовања са рада на дан празника који је нерадни дан, годишњег одмора, плаћеног одсуства, војне вежбе и одазивања на позив државног органа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи