Више од 700 возила рециклирано у "Фијатовој" акцији

Центар за рециклажу из Београда саопштио је да је од маја прошле године рециклирао више од 700 возила кроз акцију компаније Фијат Крајслер аутомобили (ФЦА) Србија.

Сва рециклирана возила старија су од 15 година, а највише су рециклирани аутомобили из "Заставиног" програма.

У акцији "Рециклажа је кул", која је данас завршена, учествовали су подједнако грађани и фирме, које су заменом по принципу "старо за попуст на ново" могле да обнове возни парк.

Компанија "Фијат Крајслер аутомобили Србија" покренула је акцију у којој је старо возило могло да се рециклира за попуст на куповину новог у вредности до 2.500 евра.

Како се наводи, акцију рециклаже старих возила започету маја прошле године, поздравила је рециклажна индустрија Србије истичући да јој то омогућава да дође до сировина, које би у супротном завршиле у сивим токовима, на нелегалним отпадима и у половним деловима.

У акцији су могли да учествују искључиво легални рециклажни оператери са валидним дозволама за управљање отпадним возилима и учесници акције су добијали потврде о рециклажи приликом пријема возила.

У саопштењу се додаје да су аутомобили опасан отпад и њихово збрињавање је регулисано прописима, зато што садрже загадјујуће материје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи