За север Косова Приштина издвојила 15 милиона евра

Влада Косова је током прошле године издвојила преко 15 милиона евра за капиталне пројекте у четири општине са српском већином на северу Косова, наводи се у истраживању које су спровели Институт за територијални економски развој и Радио Телевизија Мир из Лепосавића.

Влада Косова је у 2015. години издвојила 15.170.000 евра за финансирање 146 капиталних пројеката у четири општине на северу Косова, што је предвиђено буџетом за протеклу годину.

Према истраживању, једина општина која је реализовала све планиране пројекте је општина Зубин Поток, која је за 37 пројеката потрошила нешто више од 3 милиона евра.

Следећа по проценту реализације је општина Звечан, која је у потпуности реализовала 48,6%¸пројеката, од укупно 37 планираних, а до сада утрошила 2.1 милиона евра.

Општина Северна Митровица је у протеклој години планирала 23 капитална пројекта, укупне вредности 4.9 милиона, а до сада је потрошено око милиона евра за завршене и пројекте који су још увек у процесу реализације.

Општина Лепосавић има најнижи проценат реализације, иако је имала највећи број предлога пројеката (49), укупне вредности 4.8 милиона евра, показало је истраживање. До сада је реализовано само 21,3% планираних капиталних улагања.

Подаци о капиталним пројектима које Влада Косова финансира у општинама на северу Косова прикупљени су у оквиру пројекта “"Ефекти улагања на северу Косова након потписивања Бриселског споразума-да ли живимо боље?"”, који спроводе Радио Телевизија Мир и Институт за територијани економски развој, уз подршку Косовске фондације за отворено друштво.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи